استاد "حسین احمدی محجوب"، شاعر و معلم کرمانشاهی، در مرداد ماه ۱۳۴۱ خورشیدی، در منطقهی فیروزآباد در فاصلهی بیست کیلومتری کرمانشاه دیده به جهان گشود.
استاد "حسین احمدی محجوب"، شاعر و معلم کرمانشاهی، در مرداد ماه ۱۳۴۱ خورشیدی، در منطقهی فیروزآباد در فاصلهی بیست کیلومتری کرمانشاه دیده به جهان گشود.
کتاب شعر « زخم است زندگانیام » منتشر شد
┄┄┅═✧❁💠❁✧═┅┄
کتاب شعر « زخم است زندگانیام » با ترجمهی "سعید فلاحی"، به همت و سرمایهی انتشارات هرمز چاپ و منتشر شد.
این کتاب ترجمهی اشعاری از آقای "طلعت طاهر" شاعر مشهور کُرد زبان است.
آقای "طلعت طاهر" (به کُردی: تەڵعەت تاهیر) شاعر، نویسنده و مترجم معاصر کُرد، در ۱۸ ژانویهی ۱۹۷۱ میلادی در شهر مخمور استان اربیل اقلیم کردستان عراق دیده به جهان گشود.
آقای "سعید فلاحی" با تخلص "زانا کوردستانی"، زادهی سال ۱۳۶۳ خورشیدی، در کرمانشاه و ساکن بروجرد میباشد.
ویراستار این کتاب که ۶۶ صفحه است، خانم "لیلا طیبی" است.
این کتاب در هزار نسخه و قطع رقعی و شماره شابک 9786228054964 به دوستداران شعر و ادبیات کُردی عرضه شده است.
این کتاب پانزدهمین کتاب مستقل "زانا کوردستانی" و هجدهمین کتابی است که از ایشان چاپ شده است. پیش از این چهار کتاب شعر به صورت مشترک با همکاری همسرش خانم "لیلا طیبی" با عناوین: «چشمهای تو»، «گنجشکهای شهر هم عاشقانه نگاهت میکنند»، «عشق از چشمانم چکه چکه میریزد»، «عشق پایکوبی میکند» و چهارده کتاب داستان، شعر و ترجمه با عناوین «دیوانه»، «ریشههای عطف»، « آمدنت چه لهجه غریبی دارد»، «تـو که بروی، پاییز از در میآید؟»، «سومین کتاب تنهایی»، «هنوز برای دوست داشتن، وقت هست»، « از زمانی که خدا بود»، «حکایتی دیگر از شیرین و فرهاد»، «میان نامهها»، «هم قدم با مرگ»، «نالههای امپراطور»، «عاشق از رفتن میترسد» و «تــو»، منتشر نموده است.
▪ در این کتاب میخوانیم:
وقتی تو را از دست دادم، تازه فهمیدم
مردم برای پیادهروی به «کلات هولیر» نمیروند
بلکه هر کدام
به سوی کوی معشوقهی خود ایستاده و
چنان سربازی پیر
در میانهی میدان
شکستهای خود را مینگرند!.
دکتر "مینا آقازاده" شاعر، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه و دکترای تخصّصیِ زبان و ادبیات فارسی، زادهی دومین روز از مرداد ماه سال ۱۳۵۷ خورشیدی در تهران است.
زندهیاد "سید حامد حسینی" متخلص به "راوش" فرزند "سید حسن" در شهریور ماه ١٣٥٩ خورشیدی در تهران در خانوادهای خراسانی، به دنیا آمد.
بانو "الهام سرمیلی" شاعر لرستانی، زادهی شهرستان بروجرد و ساکن استان تهران است.
مراسم رخصت یا مولا در نهاوند
ماه محرم ماه پیروزی خون بر شمشیر و ماه امام حسین(ع) و ماه احیای عزای حسینیست و بنا به فرمودهی امام خمینی(ره):
《این محرم و صفر بود که اسلام را زنده نگه داشت》
در این ماه جوش و خروش خاصی در میان مردم ایران اسلامی و سایر سرزمینهای شیعی و دوستدار اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) شکل میگیرد و در هر شهر و هر منطقه، آداب بخصوصی برای مراسمات خود در اقامهی عزای امام حسین(ع) دارند.
"رخصت یا مولا" مراسمی است در این ماه که مخصوص شهر نهاوند است و در هیج کجای ایران و جهان چنین مراسمی برپا نمیشود.
■□■
مراسم “رخصت یا مولا” در اولین شب از ماه محرم در زورخانه برگزار میشود.
در این مراسم ورزشکاران و پیشکسوتان ورزش زورخانهای با برگزاری مراسم در گود زورخانه از مولا علی(ع) برای شروع عزاداری برای فرزندشان امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) رخصت و اجازه میگیرند.
این مراسم مذهبی در فضایی معنوی و با فضیلت برگزار میشود و همراه با قرائت قرآن و دعا است و سپس ورزشکاران ورزش پهلوانی نهاوند در مقام امام حسین(ع) مرثیهسرایی میکنند.
اجرای مراسم تعزیه با حضور هیئتهای مختلف شهرستان دیگر برنامهی این مراسم مذهبی، معنوی است، که هر سال توسط یک هیئت برگزار میشود.
هنر تعزیه از قدیم در مراسم عزاداری امام حسین(ع) رواج داشته است و با گذشت سالها، هنوز طرفدار دارد و بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
گروههای تعزیه در شهرستان نهاوند از بهترین هنرمندان این منطقه در این بخش هستند، که با زبان هنر و نمایش حادثه کربلا را روایت میکنند.
در مراسم رخصت یا مولا، در ورودی زورخانه شال عزای امام حسین(ع) بر گردن حاضران انداخته میشود که یکی از اصلیترین بخشهای این مراسم است.
از دیگر اقداماتی که در این مراسم و در ایام ماه محرم انجام میشود، سیاهپوش کردن زورخانه و کوچه و محله و برگزاری مراسمهای دعا و نوحهخوانی در زورخانه است که رونق خود را دارد.
همچنین پخت و توزیع غذای نذری برای مردم نیز از دیرباز رواج داشته است و سفرهی کرم و بخشش اهلبیت(ع) در سراسر شهرستان گسترده شده است.
✍ #لیلا_طیبی (صحرا)
بانو "لیلا گرگانی"، شاعر کرمانشاهی، زادهی نخستین روز اسفند ماه سال ۱۳۵۸ در کرمانشاە و اکنون ساکن سنندج است.
بانو "شبنم حکیم هاشمی" شاعر و نویسندهی ایرانی، زادهی روز دوشنبه ۱۱ مرداد ماه ۱۳۶۱ خورشیدی، در شیراز و اکنون ساکن تهران است.
آقای "محمد جلیلوند" شاعر لرستانی، متخلص به "میم جیم" زادهی سال ۱۳۶۶ خورشیدی، در شهرستان الیگودرز، در خانوادهای کاملا فرهنگی و ادبی است.